Vogue Paris AugustVogue Paris Août landade i brevlådan idag (fast det såg mer ut som Burberry London... Inte särskilt inspirerande omslag...), och med den en DVD med "Vogue bakom kulisserna". Den innehåller två filmer; "dans les pas d'un star maquilleur - Peter Philips en 80 jours", vilket kan översättas med "i fotspåren på en sminkör-stjärna  - Peter Philips på 80 dagar" och Carine Roitfeldt syn på höstvisningarna. Den sista filmen är riktigt rolig att se, med klipp från de största och bästa visningarna och Carines synpunkter.The "must-haves" för hösten enligt Carine är: spets-bh, prickiga strumpbyxor (à la Balenciaga), silkesblus, knälång kjol och Tiffany-armband. Go get!

I got Vogue August today accompanied by a DVD with Carine's choices for fall. Above is the list of her must-haves...

Dior, here I come


Jag börjar jobba på Dior på tisdag! Ska bli grymt kul, men självklart också nervöst. Att jag ska jobba på franska gör ju inte saken mindre pirrig... För att få mitt diplom från min utbildning är jag tvungen att göra ett internship på ett modeföretag. Jag bestämde mig ganska tidigt för att jag ville göra det här i Paris. Varför åka hem och göra det, när man kan göra det i världens bästa modestad? Jag har sökt och varit på intervjuer, och i onsdags fick jag beskedet; de valde mig! Jag kommer jobba som assistant project manager för Dior e-business, ahhhh.... Fantastiskt! Har ingen aning om hur mycket jag kommer att jobba, men jag ska försöka uppdatera här så mycket jag kan.

Start working at Dior on Tuesday!

14 Juillet à Paris

           

Spenderade mestadels av gårdagen (Frankrikes nationaldag) på Champs de Mars (parken vid Eiffeltornet); pic-nicandes, tittade på konserten med Johnny Hallyday och det helt fantastiska fyrverkeriet. Fast ännu coolare än fyrverkeriet var faktiskt bildspelet som pågick på Eiffeltornet. Videon visar en liten glimt av hur bra det var.

Spent yesterday at Champs de Mars by the Eiffel Tower. Some video footage of what was going on on Bastille Day in Paris.

The KooplesOm du ska till Frankrike snart så kan jag tipsa om The Kooples. Sköna, snygga plagg som alla verkar gå att kombinera med alla. Jag skulle kunna ha på mig allt! För er som inte besöker la France inom den närmaste framtiden; använd bilderna som inspiration.

The Kooples with some nice inspiration.

Supersöt promotion har de också. De bygger på hela par-idéen och visar söta par i deras kläder, samtidigt som de har fått svara på en massa frågor om sitt förhållande.

Supercute promotion with couples in love.

My new DarelEn blå Darel "råkade" följa med mig hem från rean igår... Hade inte alls tänkt köpa något, men blev övertalad av älsklingen, med smarta argument som; "den passar ju lika bra till brunt som till svart", och "du behöver verkligen en ny väska". Och båda argumenten var ju faktiskt sanna. Färgen är liknande den på väskan i mitten här ovan, men inte riktigt. Roligt med en färgklick på armen.

My new bag; a blue Gerard Darel.

Audrey


Forgot something?!?

   

Igår visade Dior sin Couture-visning här i Paris. Istället för att hyra in sig i någon pampig byggnad (som modehuset brukar göra) visade Dior i sin flaggskeppsbutik på 30 avenue Montaigne. Sidney Toledano, VD på Dior sa att det inte hade någonting med krisen att göra utan man ville ta Dior tillbaka till sina rötter.

Visningen i sig handlade också mycket om Diors rötter; flertalet "New Look"-kjolar (Diors klassiska och banbrytande visning från 1947) och "bar jackets".

Så modernt men ändå så klassiskt Dior. Man kan ju nästan tro att modellerna flömt att ta på sig vissa klädesplagg. Jag älskar kontrasterna mellan de fantastiska haute couture-kläderna och underkläderna (och kolla dessutom in hur välgjorda underkläderna är!). Galliano är ett geni.

Dior Haute Couture that showed yesterday here in Paris; back to the Dior roots with an underwear-touch. Galliano is a genius.

Madonna och GivenchyMadonna är trogen Riccardo Tisci och Givenchy när det kommer till scenkläder. Kläderna kan ses i veckan när Madonnas “Sweet and Sticky Tour” har premiär i London. Outfiten (teckningen) ovan är inspirerad av SS-09 Haute Couture kollektion.

Madonna is staying faithful to Riccardo Tisci, designer for Givenchy, for her stage costumes.

RSS 2.0