Inspireras av Alexander Wang



1. Delia's Motorcycle Fleece Jacket ($45)

2. Topshop Mesh Tier Skirt ($40)

3. Lucky Brand Jeans Stash Bag ($168)

4. Bumble and Bumble Surf Spray ($23.99)

5. MICHAEL Michael Kors Berkley T-Strap ($129)
Tyvärr så var de skorna som visades på catwalken exklusivt gjorda för visningen av Manolo Blahnik. De kommer alltså inte produceras. Michael kors skorna är dock också väldigt coola med sin dragkedja.

6. Forever 21 Burnout Top ($14.80)

7. American Apparel Recycled Beanie ($16)

8. Wasabi Multi Chain Knotted Bracelet ($99)
Källa

Vogue Italias efterdyningar



Vogue Italia (ni vet the all black issue), hade kanske mer inflytande än vad man kunde tro. Det är många svarta modeller som pryder septemberomslagen på modemagasinen. Då ska man också veta att septembertidningarna är bland de viktigaste på hela året, det är då hela höstmodet visas. Coolt!

Kom ihåg; stora halsband i höst!

image165

Russian dolls, 10 years ago






Vogue Russia har i septembernumret gjort en bildserie med hur några av de ryska stjärnmodellerna såg ut för tio år sedan. Looking good redan då... Här har vi (uppifrån och ned): Snejana Onopka, Vlada Roslyakova och Sasha Pivovarova.

Zip it



Dragkedjan som oftast ska döjlas så mycket som möjligt har plötsligt fått en central roll. Och hur snyggt kan det inte vara med en kjol eller body med dragkedja? Lindex har ett budgetaltenativ på kjol för 249 kr och American Apparel har en störtcool body med zipper för 34 euro (webshoppen). Därutöver, så är zippers på skor helt galet snyggt!


American Apparel börjar med skor?



Ja, om den här annonsen stämmer, så ska AA alltså börja tillverka skor. Nu kanske Keds får sig en liten konkurrent...

Behind the scenes


                                                                                  

Ska du till London annan den 14 september? Då tycker jag att du ska besöka the Photographer's Gallery (588 Great Newport Street). Där kan du bland annat se bilderna ovan på en utställning som heter Fashion in the Mirror: Self-Reflection in Fashion Photography, och som visar vad som händer backstage på en modefotografering. Inträdet är gratis. Åk dit, titta och rapportera till mig! :)

Mina höstskor

              

Mina nya höstskor från Browns fashion... ja, eller... ehm.... om man får drömma lite alltså... Det är så snyggt att man blir tårögd...

ParisParisParis

                         
                         Artist: Andrea Laliberte

Den 9.e september bär det av! Jag ska läsa en MBA specialiserad på mode på en skola mitt i Paris. Det ska bli helt fantastiskt! Utbildningen pågår till i maj 2009 och sedan är det ca ett halsvårs praktik. Flyget är bokat och lägenhet fixad. Franskakunskaperna behöver dock fräschas upp lite...

Nu, mina kära läsare, vill jag ha era allra bästa Paristips. Var ska man äta? Var ska man fika? Var ska man gå ut? Var ska man promenera? Och kanske framför allt; var ska man shoppa?

"shoppa upp sig på lite schyssta höstgrejer-dag"

               
Åh, vad jag hatar att jag inte har något bildredigeringsprogram...

Igår var en "shoppa upp sig på lite schyssta höstgrejer-dag". Bland annat köpte jag en blå sammetskjol och en svart spetstopp på Monki. Sammetskjol, så underbart coolt!

Jag har på mig spetstoppen idag, under en grå slapp t-shirt. Det blev faktiskt riktigt snyggt! Ett bra tips om du inte riktigt vet hur du ska styla höstens spetsar...

Nya Lula

                              

8:e september släpps nya numret av Lula. Man får välja mellan en förvånad Audrey Marnay eller en lite småblyg Ali Michael på omslaget. Missa inte!

Topshop lånar (som vanligt, kanske jag ska skriva...)



Topshop har blivit inspirerade av YSL (och vem blir inte det?). Som ni säkert redan vet, så älskar jag SJP:s styling på klänningen med massor av halsband och en färgglad sak på armen, så skulle jag se ut om jag köpte den.


Jag har inte tillgång till något bildredigeringsprogram just nu, så alla bilder är lånade från redcarpet-fashionawards.

Kate för Topshop



Den 9:e september är det alltså dags igen! Då kan man klicka hem Kate Moss höst/vinterkollektion för Topshop. Vi kan vänta oss mönstrad chiffong, broderi, stickat and drop waist-klänningar. Det är alltid spännande att se vad fröken Moss har hittat på!

Vad tycker ni om Kates topshop-kläder? Brukar ni gilla dem?

Commes des Garcons + HM


Bilder på H&m:s nya samarbete med Comme des Garçons har synts till lite här och där, och nu verkar i princip allt ligga uppe på nätet. Överlag gillar jag herrkollektionen bättre än damkollektionen; den är snyggare och det är fler av herrplaggen som jag gladeligen skulle bära; framför allt den flerfärgade skjortan (högst upp till vänster) och kavajerna. Det jag gillar bäst ovan är kappan (högst upp till vänster) och kombinationen småprickigt-storprickigt. Den nersänkta grenen? Nej, nej nej!


Facelift på Style.com



Style.com har fått sig ett ansiktslyft. Jag är en väldigt frekvent besökare på Vogues on-line hem, och jag måste säga att jag gillar den nya designen. Fräscht och snyggt!

Designerdrömmar



Harper's Bazaar har lite roliga grejer för sig. Förutom att visa Tyra Banks som Mrs Obama, har de i samma nummer låtit några designers få leva ut sina fantasier. Michael Kors, Karl Lagerfeld, Donna Karan, Donatella Versace, Alessandra Facchinetti, Giorgio Armani, Alber Elbaz, Rodarte's Laura och Kate Mulleavy och Roberto Cavalli är alla med. Roligt med Giorgio Armani som Fred Astaire och Michael Kors som James Stewart's L.B. Jeffries karaktär från Alfred Hitchcock's Rear Window, men Karl Lagerfeldt som rappare måste väl ändå ta priset?

Hett om öronen

 

Sådan här vill jag ha i höst och vinter. Helst en från Burberry (till vänster), men jag skulle inte banga en från Alexander Wang (till höger) heller... Fast det kommer nog att sluta med att jag letar upp en budgetvariant. En mössa som står rakt upp; genialt coolt.

noll till åtta



Stylisten Rachel Zoe har för Harper's Bazaar gått med på att bli retuscherad; från size 0 till size 8. Lite omvänt, väldigt roligt. Helt plötsligt har hon lite bröst! Jag tycker hon var väldigt mycket finare som en size 8. Vad tycker ni?

Winter flowers



Häng inte undan din blommiga klänning bara för att hösten börjar närma sig. Blommor visades på flera av höstvisningarna, och kan alltså lugnt ingå i din höstgarderob. Ha klänningen till tjocka strumpbyxor, eller styla den som i filmen "The edge of love", med gummistövlar och stickad kofta. Jag vet i alla fall att jag kommer att inspireras av den filmen när de första löven börjar falla.

Icke-miljömedveten

Då var jag tillbaka från landet. Sovit, läst och ätit... Läste en Elle från 1993 (eller var det 1991?). Spets var hett, känner vi igen det kanske? Det var mycket som hade kunnat stått i en Elle från förra månaden, vilket verkligen visar att mode återanvänds (är det vårt bidrag i miljödebatten?). Den största skillnaden mot idag var att i princip alla modellerna hade navelpiercing. Det ser man inte så mycket av idag.

Apropå miljö, så verkar inte Karl Lagerfeldt inte vara särskilt orolig. Han kör tydligen runt i en Hummer, utan att skämmas...

          

Landet och en leende Kate

Då var det dags för mig att åka ut på landet, till en helt dator- och internetbefriad ö. Tillbaka 11 augusti. See ya!
För alla er som aldrig har sett Kate Moss le; här kommer en hel smil-kavalkad.
                 
                                                          Bild lånad från en spansk blogg, kommer tyvärr inte ihåg vilken...

Smala modeller säljer mer

                             
Det är fortfarande väldigt smala modeller som gäller, enligt en ny undersökning. Reklamannonser med riktigt smala modeller får, enligt undersökningen, kvinnor att må dåligt över sig själva, men de får också samma kvinnor att tycka bättre om märket än om en normalviktig modell gör reklamen. Suck, denna sjuka snedvridning gör nog att det kommer att bli väldigt svårt att komma ifrån undernärda modeller med ätstörningar. Vilket företag vill ha en normalviktig modell om det säljer sämre?

RSS 2.0