Balmain







Balmain alltså... Jag är nästan överväldigad. Visningen var dessutom ca 15 minuters promenad från var jag bor... De flesta visningar under modeveckan här i Paris är i närheten av Louvren, och vår lägenhet är 5 min därifrån; man kan ha det värre... ;)

Tillbaka till Balmain; Hur snyggt var inte detta? Fantastiska klänningar, vardagsoutfits och grymma skor. Jag gillar skarpt!
Bild: Red carpet fashion awards

Bergsgetter?

    

Bergsgetter med skyhöga klackar; det kan nästan bara vara (och är) Steven Meisel. Bilden kan ses i Vogue US oktober 2008. Typisk Meisel humor; I like!

men man har ju alltid Louis Vuitton...



Jag börjar bli aningens trött på att inte ha internet hemma, att behöva hänga på Starbucks eller Mc Donalds varje dag för att kunna använda deras wifi... På torsdag kommer i alla fall de som ska installera telefonlinjen och sen kan det väl inte ta så lång tid...???

Slänger in en bild på Louis Vuittons huvudbutik här i Paris. Helt obeskrivlig. Mitt på Champs Elyssées, flera våningar och allt du kan tänka dig; enorma LV pick-nick korgar, garderober etc... Det känns nästan som en blandning av butik och museum. Har du vägarna förbi Paris är detta något du inte får missa.

Paljettjacka

                   

Ett av mina absoluta favoritplagg just nu är min paljettjacka. Jag köpte den på beyond retro för 180 kronor, och den passar typ till allt. Man kan ha den till en grå t-shirt (som snyggingen Clémence Poésy har på bilden) eller till en LBD och se riktigt party ut. Go get!

Alice Dellal

              

Alice Dellal är en ganska typisk Alexander Wang-tjej, tycker ni inte? Cool och lite trashig. Här har Dan Martensen filmat henne i A. Wang; hett!

Streetstyle zip



Mycket inspiration på gatorna under modeveckorna. The Sartorialist har som vanligt fångat ett gäng skönheter. Här är en av mina favoriter från NY. Kanske för att jag är väldigt avundsjuk på kjolen (fast jag skulle ha zipped it all the way)...

ps. Skorna! ds.

Halsband, halsband, halsband...


Pärlhalsband, silverhalsband och en och annan nyckelkedja... Hängde på mig allt jag hittade idag. Jag är helt klart ett fan av många halsband, men de måste ha en viss längd annars känner jag mig strypt. Go for it!

ps. Japp, två av kedjorna är nyckelkedjor... ds.

Långa handskar

            

Såhär skulle jag gärna trippa omkring i Paris när det blir lite kallare. Långa handskar är fantatiskt snyggt, och jag gillar hela outfiten stenhårt. Thakoon är ett märke som jag har börjat lägga märke till mer och mer (kolla in hela höstvisningen här). Handskarna till höger i bild kommer från branten.com och kostar 1695 kr.

Net-à-Porter vill ha

         
Mina senaste obsessions hos Net-à-Porter, fast det fina är ju att jag kan köpa dem direkt i butik här i Paris. Måste bara spara lite först... Ok, måste spara mycket först. Boots från Marni (och min älskling inte kunde alls förstå logiken med hål för tån...) och clutch från Marc Jacobs.

Lite mer "Parisisk"


Idag har jag faktiskt varit lite mer "Parisisk"; strosat runt i Paris, druckit rödvin på uteserveringar och käkat macarons... Dessutom har jag hoppat runt lite på de stora varuhusen Lafayette och Printemps. Hoppat säger jag för att på Printemps  skuttade jag omkring som i en dröm. ALLA kläder, skor och väskor från höstvisningarna hängde på galgar och stod i hyllor på ett och samma våningsplan! Jag som brukar springa in på Nathalie Schuterman så ofta jag bara kan för att bara få en liten glimt av catwalkens kläder, och här fanns allt!!! Jag har typ tagit i allt... :) Skyltfönstret ni ser ovan är också från Printemps; Vogue har stylat alla skyltfönster, och detta var Givenchy.

S'installer à Paris



Ahh, nu har jag börjat bli lite installerad i denna fantastiska stad. Fast jag har känt mig helt ofransk de senaste dagarna. Hela dagen igår spenderades på IKEA, shoppandes diskborstar och andra nödvändigheter och nu sitter jag på Starbucks för att få tillgång till nätet... Helt ofransk än så länge alltså... Nu till era frågor;

Lägenhet
Jag har hittat en jättesöt liten lägenhet på 25 m2 (plus 10 m2 loft med sovrum) vid Assamblé National, ca 5 min promenad från Champs Elyssées. Där bor jag med min pojkvän och vi känner verkligen att vi kommer trivas.

Plugget
Skolan jag ska gå på heter Mod'Art och jag ska läsa en MBA (Master of Business Administration) i Fashion (and luxury products) management. Jag har en civilekonomexamen från Handels sedan tidigare. Jag kommer plugga från september till maj och sedan är det praktik i 4-6 månader. Hur jag kom på att plugga i Paris? Jag kände att mode verkligen är det jag vill hålla på med, coh var ska man plugga då om inte i Paris? Drömjobbet tror jag skulle vara management på Marc Jacobs, Balenciaga, Prada etc. etc... Jag får se om jag ska jobba något samtidigt som jag pluggar, det beror lite på hur mycket det är i skolan. Kanske dansundervisa lite samtidigt; jag har jobbat som dansare tidigare.

Favoritbloggar
Hmm... www.whowhatwear.com och www.fashionologie.com kollar jag in ganska ofta; där finns det alltid bra inspiration och information. Men det finns så sjukt många bra bloggar!

Min garderob
Mitt dyraste köp någonsin var inte ens till mig själv... Det var en Diorskjorta till min älskling (men jag har fått tillbaka flera gånger om av honom). Sämsta köp kommer jag inte ihåg, jag förtränger allt sådant, man mår mycket bättre då :) Mitt favoritplagg i garderoben varierar väldigt; just nu är det en paljettjacka som jag har köpt second hand. Jag kan både ha den till en grå t-shirt och jeans eller till en LBD. Lovely!

Blev ni nå' klokare?




Nu bär det av!



Packar, packar, städar och packar... Nu bär det i alla fall av till Paris! Internet ska installeras när jag kommer ned så det kanske blir tomt här ett litet tag... :(

Tänkte passa på att göra något jag aldrig gjort förut; nämligen ha en frågestund. Ask away!

Rosetter i håret

           

Rosetter i håret på var och varannan kändis; Gossip Girl har nog verkligen påverkat. Köp färdiga rosetter eller hitta ett fint sidenband att knyta i håret. Lätt som en plätt!

Emma Watson, oh my god!



Emma i Vogue Italia; jag har har inga mer kommentarer än oh my god!






Bilder från redcarpet-fashionawards

Fallandes



Äntligen får man se resultatet på det som fotades redan i maj av paparazzis; en Agyness som hoppade fem (!) våningar ner i en matta. Stylat av Katie Grand för POPs septembernummer. Ni måste hålla med om att det ser coolt ut?

Två i ett



Två-i-en-klänningar har synts mer och mer på röda mattan. Vad som först verkar vara en topp och en kjol, visar sig sedan fatiskt vara en klänning. Snyggt, och allt sitter på plats, men jag skulle ändå hellre ha toppen och kjolen separat så jag kunde matcha dem med annat också. Vad tycker ni?


Vad jag ser fram emot med hösten



Idag är det första september, och hösten har officiellt startat. Vad passar då bättre än en liten höstsamanfattning. Denna är på inget sätt helomfattande, utan snarare vad jag ser fram emot med hösten och vad jag personligen kommer att satsa mest på.

Winter florals: Jag har ännu inte tröttnat på blommorna, och speciellt inte när de är stylade som i filmen "The Edge of Love", med stickade koftor och gummistövlar.

Rutigt:
Denna bild är från D&G, som i princip bara visade rutigt. Jag kommer ha på mig rutiga kjolar, skjortor och strumpbyxor.

Ytterplagg: Jag kommer att satsa på kavaj så långe det går (kavajen på bilden från Acne 2800 kr). Jag har en sammetskavaj (se sammet nedan) med fejkpälskrage som kommer användas flitigt. Ibland kommer jag matcha med min svarta H&M hatt (herr 98kr). När kavajerna är för kalla kommer jag försöka se så mycket Burberry ut jag bara kan (helt fantastisk visning!); kappa, mössa och snyggt halsband utanpå.

Smycken: À la Givenchy, jag har rotat djupt i mitt smyckesskrin och kommer hänga på mig mängder av halsband.

Spets: Spetsen har väl inte undgått någon? Jag kör toppar, klänning, och strumpbyxor i materialet. Prada på bilden.

Päls: Jag är fortfarande på jakt efter den perfekta pälsvästen (gärna fejk), annars skulle en pälsjacka också funka. Här ser vi Guccis variant.

Sammet: Oscar de la Renta var bara en av många som visade sammet. Jag kör sammetskjol och sammetskavaj (se ovan) i höst och vinter

Roliga strumpbyxor: Eftersom jag är en kjol- och kläningstjej älskar jag alla roliga strumpisar; färgglada, mönstrade eller ribbade. Ett par röda känns som ett måste.

Upprullade jeans

Följ min blogg med bloggkoll



Jag har ju tidigare skrivit om de stora, sköna, slappa jeansen. Det finns nu nästan inte en bild på Katie Holmes utan sina boyfriend-jeans. Hon och resten av Hollywood-brudarna bär jeansen upprullade och tillsammans med ett par feminina skor. Jag matchar gärna de stora jeansen med en slapp t-shirt och en feminin "chanel-ig" kavaj.

RSS 2.0