Lite halloweeninspiration ...Lite halloweeninspiration för er som fortfarande inte vet hur ni skall klä ut er i kväll. Jag ska köra på så mycket svart spets jag bara hittar tillsammans med en hejdundrandes massa make.

Kate Beckinsale med familj, färgmachade och allt, Christina med make och slutligen Karl Lagerfeld... Eller? Nej, men det är ju Roberto Cavalli som Karl Lagerfeld! Helt galet bra!

På Modette


Jag vet att några av er redan har hittat dit, men för er som inte vet så finns bloggen även på Modette nu, men under namnet Parisbloggen (jag rullar uppe i vänstra hörnet med redaktionsbloggarna). Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska lösa allt, nu är det i princip samma blogg som här... Jag kanske låter den här vila lite, eller så kör jag på med två identiska bloggar... Vad tycker ni? Kom och hälsa på mig där i vilket fall.

Möt min nya granneSäg hej till min nya granne (eller hon kanske flyttade  in före mig, men ändà)! Jag är ett stort fan av Margherita Missoni, sà jag tyckte det var hur coolt som helst när jag läste att hon nu har flytat in i familjens lägenhet i 7:e arrindisiment i Paris. Jag bor ocksà i 7:e (precis bakom Assemblée National, väldigt nära Place de la Concorde, för er som känner till Paris). Vore det inte fantastisk om jag kunde stöta ihop med henne i mataffären?

VårkampanjerSpännande, spännande, spännande... Massa skvaller kring vårkampanjerna. Det verkar som om flera kampanjer kommer att innehålla mer än en modell. Modehusen gör väl allt vad de kan för att få folk att konsumera trots att ekonomin inte är den bästa.

Ymre Stiekema verkar en av dem som är klar för Prada Spring 2009 (inte så oväntat eftersom hon både öppnade och stängde Prada-showen). Mariacarla Boscono, Lara Stone, Lakshmi Menon och Ana Claudia sägs göra Givenchy. Till och med Balenciaga verkar göra en kampanj med flera modeller, efter flera säsonger med celebs. Roligt att inte alla kör på stensäkra kort som Dior med Gisele...

Diane i Paris

      

Jag är nästan helt säker pà att jag sprang in i Diane Kruger häromdagen. Eller sprang in i kanske inte är rätt uttryckt, men jag sàg henne pà rue St Honoré. Jag stirrade verkligen. Ni vet hur det är när man tror man känner nàgon, och sedan kommer pà att det är en kändis? Snyggt klädd (sà klart) i en marinblà kappa. Màste försöka ta reda pà vad hon gör här...

Färgmatchad...Fick hem mitt första prenumerationsnummer av Vogue i lördags! :)Vanessa Paradis omgiven av röda nyanser. I like. Tänkte dock inte sà mycket mer pà det utan sprang ner pà stan för att inhandla vantar och halsduk. Blev lite full i skratt när jag kom hem och insàg att jag hade köpt grejer som matchade tidningsomslaget perfekt... Snacka om att bli pàverkad...

Kate som VivienneRyktet har gàtt ganska länge, men nu verkar det vara nàgot sànär säkert; Kate Winslet ska spela Vivienne Westwood i en film om hennes liv. Ett ganska otippat val om du fràgar mig, fast Kate är ju en väldigt duktig skàdis. Än sà länge verkar filmen bara vara i planeringsstadiet, men spännande i alla fall.

Aporopà filmer om kända modeskapare; jag längtar som en toka efter filmen om Coco Chanel med Audrey Tautou! Don't you?

DemarchelierVar och sàg en fantastisk utställning med foton av Demarchelier pà Petit Palais i Paris. Han är en av de fà franska fotografer som har lyckats i USA (där älskar de hans foton, och säger att han har "the French touch"). Han har fotat en hel del för Vogue och förutom det sà har han fotat i princip alla kändisar pà den här planeten; Julia Roberts, Kate Moss, Claudia Shiffer, Angelina Jolie... Pà väg ut fràn utställningen sprang vi in i mannen himself! Han skulle tydligen kolla in sin egen utställning...  

Trender sommaren 2010

            

Nej, jag har inte blivit knäpp, jag vet att det bara är 2008 fortfarande... Jag har varit med skolan och besökt Trend Union, vilket är en av de största trendagenterna här i Paris. De säljer sina trendrapporter till i princip alla modeföretag och ligger alltid tvà àr före i tiden. Sà nu när ni är helt fulla i huvudet av sommaren 2009:s kollektioner, kommer här hur ni ska klä er sommaren 2010!

Invisibility: White painted on white, white clouds, pastels, invisible floral.

  

Origami: Paper, clothes made of paper, historical and modern shapes.

Sculptures: Prehistoric, stone colors, androgynous beauty, archeological findings, gold.

  

The color blue: Purple blue, carbon blue, blue prints.

  

Photography: Photos on ceramic items, photos on clothes. We were all so tired of photos in the 90's, but old-fashioned photos now gives a kind of nostalgic elegance.

  

Paintings: Van Gogh, expressionism, sunflowers, strong colors, yellow is the new pink.


Floral prints: Fields, countryside.


Embroidery:  In a new way, more, artistic.


Stains: Light, bright, avant-garde, flowers.


Sketches: Sketched by hand.


Illustrations: Children's books, fairytales.


Mapping lifestyle: Maps on clothes, maps of the body (veins).


Collage: one of the most important trends this season, artistic, eccentric, any combination, does not have to look good, takes away the boring sameness of fashion.

Fràgor?


Lila, lila, lila


Har är verkligen hela catwalk-looking tagen rakt av. Jag föredrar egentligen när stjärnorna plockar ihop sin outfit fran lite olika ställen, men jag kan inte lata bli att gilla den här looken. Monokromt kan vara riktigt coolt! Vad tycker ni?

Sonias 40-ars jubileumDet var nagra dagar sedan nu, men det ar anda vart att fa vara med pa bloggen. Sonia Rykiel firar ju 40-ars jubileum i branchen och flera designers hade gjort specialoutfits till hennes modevisning. Jag alskar det! Visst ar de helt fantastiska!!!

Jean Paul Gaultier gjorde ratta for namnet 'Queen of Knits' och gjorde en stickad klanning med jattestickor, Jeremy Scott designade en superman-klanning, Rodarte producerade en klanning med skriften "Obama", Martin Margiela gjorde en pals of Rykiels eldroda har och Jean-Charles de Castelbajac gjorde klanningen med Sonias ansikte och har. Margiela och Gaultier ar mina personliga favoriter.

Rachel Bilson fans?


For alla era Rachel Bilson fans; har har ni delar av hennes forsta kollektion Edie Rose for DKNY. Linjen bestar av 15 delar, och ar, forutom det ni ser pa bilden, ocksa en bikerjacka, vastar och skinny stretch jean pants.

Yellow Dress with Studs ($69), Wool Capelet ($98), Tuxedo Jacket ($79)

Valentino Garavani

                  
På "la Musée de la Mode et du Textile" här i Paris har de under en tid visat Valentino Haute Couture. Jag kunde såklart inte hålla mig därifrån; fantastisk klänning, efter klänning, efter klänning... Hela hans sista kollektion visades plus en hel mängd andra kreationer från hans start och framåt. Bland annat var klänningen som Julia Roberts bar när hon tog emot sin Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Allt var magiskt!

Valentinos efterträdare redan kickad

                           

Direkt efter Alena Akhmadullinas visning (som jag kommer skriva mer om sen och visa bilder) gick jag vidare till Valentino för att leka fashion-groupie. Det är ju synd att man inte kommer in och får se visningen, men det är fantastiskt kul att bara se alla människor som kommer till och lämnar modeshowen. Vilka outfits!

Fick också precis höra att efter bara två säsonger får Alessandra Facchinetti (bilden) gå från just Valentino... Folk blir verkligen kickade hit och dit i den här branchen...

Bästa läxan ever!Skolan har dragit igång här i Paris; och det är helt underbart! Jag är i himmelriket! Har en ganska jobbig gruppuppgift nu; vi har fått en lista på alla intressanta modeaffärer i Paris, och vi måste besöka alla! Vi har faktiskt till och med ett test på dem sen. Är det inte fantastiskt? "Nej älskling, jag måste plugga nu; tar Chanel och Diorbutiken idag"... Jag svävar... Modeveckan är ju i full gång här, men nu pluggar vi mellan 9 och 17, så jag hinner inte se något alls nästan. Ska i alla fal gå på ALENA AKHMADULLINAl imorgon, vi slutar vid lunch. Livet är bra helt enkelt!

RSS 2.0