Fashion Week

Och då inte Stockholms modevecka utan Paris Haute Couture Fashion Week Fall 2008 som börjar idag. Otroligt spännande att få se bilder från de visningarna. Front row på Couture-visningarna brukar också vara något utöver det vanliga...



Här är schemat:

Måndag
Christian Dior
Armani Privé

Tisdag
Chanel
Christian Lacroix
Givenchy

Onsdag
Elie Saab
Valentino
Jean Paul Gaultier


Coco Rocha för Neiman Marcus



Veckans snygga editorial. Så här borde det se ut hos alla webshopar! Coco Rocha visar produkterna hos webshopen Neiman Marcus.

Miu Miu Resort 2009



Miuccia Prada hade helt klart fått lila på hjärnan när hon skapade Miu Miu's resort-kollektion 2009. Vissa av plaggen är väldigt komersiella, vilket i och för sig är vanligt när det gäller resortkollektioner. Jag trodde bara att Miuccia var en så'n som inte brydde sig så mycket om sån't... För mig, som älskar Miu Miu's vårkollektionen 2008, men inte alls tycker att höst 2008 var lika bra, hamnar den här kollektionen någonstans mittemellan.

Rihanna; Flipp eller Flopp?

Denna vackra klänning är så gul att den i princip är neonfärgad. De flesta väljer att accentuera med neonfärger, till exempel på nagellack. Vad tycker ni om en hel klänning i denna starka kulör?

        

Hollywoods nya favvo-skor

Här har vi Hollywood-donnornas nya älsklingar. Jag tror faktiskt det var Gwyneth som bar dem först, och nu följer alla efter. Can't blame them, de är underbara Givenchy-skapelser.




DKNY Fall ad



DKNY's höstkampanj. Sköna färger, och färgkombinationer, men annars är jag inte så imponerad... Vad säger ni?

Thierry Mugler is back





Trierry Muglers womenswear som dog för fem år sedan, sägs vara tillbaka igen. Det lades ned på grund av för dålig försäljning, men nu har efterfrågan på plaggen ökat igen. Rosemary Rodriguez kommer göra vårkollektionen, hon har tidigare samarbetat nära med Mugler. Naomi Watts' och Caroline Trentini's hade båda klänningar från Mugler på Costume Institute Gala. Tanken ska vara att behålla mycket av den ursprungliga stilen, men att också mordenisera. Eftersom Thierry Mugler är känd för sina siluetter med starka axlar, relanserar han vid precis rätt tidpunkt med tanke på att  modet har en fokusering på axlarna just nu. Jag är mycket nyfiken.


Bild: Fashionologie

Vad har hänt?

Uppdatering: Jag satt igår och försökte fixa headern och menyn, men utan att lyckas... Är det någon som har varit med om samma sak? Någon som vet vad jag kan göra? Håll ut, jag ska lösa det!

Vad har hänt med min header? Och varför ser menyn så skum ut? Hinner inte ta tag i detta på jobbet, får fixa när jag kommer hem... Fäller en liten tår... Sätter in den här bilden på Kate för att muntra upp mig själv lite (hon ser så glad ut, ett litet barn)... Kanske ska tröstshoppa lite också...

                              

Sale at Net à porter





                                                                                                                                    Bild: Red-carpet

Kan det kanske vara något om man har lite pengar över?

Kate och stora örhängen

                

Klädd i Chanel, på väg ifrån Leah Wood's bröllop, den 22 juni. Jag reagerade på två saker;
1. Stora örhängen. Det känns som stora örhängen gör come back. Pradas fel?
2. Lila Grace verkar måttligt road över all uppståndelse, hon gör precis som mamma; ler inte mer än vad man behöver... (förutom här, där Kate faktiskt log åt en fotograf)

Önskeoutfit


Blev lite trött på allt vippigt, så det blev en snäv kjol i önske-outfiten. Toppen från Matthew Williamson är verkligen helt otrolig! Dessutom var jag sugen på riktigt stora örhängen. Det var ett tag sedan jag hade det.

Jacka, Donna Karan
Topp, Matthew Williamson
Kjol, Moschino
Skor, Chloé
Väska, Marc Jacobs
Örhängen, Cocoo

Jag är med och tävlar på Modette med det här bidraget

Istället för hatt

Hatten är otroligt het i sommar, och jag är ett stort fan. Känner man att hatt inte riktigt är ens grej (eller om man bara känner för att variera sig), kan man skydda håret med en scarf istället. Scarves sågs på flera visningar och kan verkligen höja upp en sommar-outfit.


Trafikpolisen Karl



Nej, det är inte jag som har använt Photoshop...

Det står; "den är gul, den är ful, den passar inte till något, men den kan rädda ert liv"












.

Marc by Marc fall ad

Den manlige modellen Cole Mohr har fått göra Marc by Marc Jacobs höstkampanj... Både menswear och womenswear (!)... Ryktena säger att Marc har blivit inspirerad av den filipinska bloggaren BryanBoy som ofta har damkläder på sig. Marc döpte ju en väska i höstkollektionen efter honom; the BB bag. Inte illa... Jag undrar när Marc ska kalla en väska för Fashiondarling? :)


Två underbara klänningar


Två av de coolaste klänningarna på länge. Min gissning är att alla kommer att älska Luella-klänningen som Alexa har, men att vi kommer delas upp i två läger när det kommer till Kate's klänning från Zac Posen... Stämmer det? Jag tycker i alla fall att den är störtcool!

Keira i Topshop

Keira Knightley, Sienna Miller och Matthew Rhys var i  Edinburgh, Skottland igår och promotade sin nya film The Edge of Love. Sienna var klädd i en klänning från det egna märket twenty8twelve medan Keira hade en blus från Topshop på sig. Coolt att även superstjärnor kan handla billigt ibland!


Vad nu då...

...jag är ju inget David Beckham fan, men det är något med den här bilden. Det är helt legitimt för mig att ha den på bloggen, för det är nämligen nästa reklamkampanj för Emporio Armani... :)


Vogue Italia "Black issue"

Äntligen ett smakprov på det otroligt hypade "all black issue", som Vogue Italien gör. Framsidan verkar vara en sådan man kan veckla ut, och de fyra damerna som har fått äran är : Liya Kebede, Naomi Campbell,  Jourdan Dunn och Sessilee Lopez.



För att se fler bilder, klicka här.

Victoria Beckham har en ny favoritdesigner


På senaste tiden har fru Beckham haft på sig kläder som inte kommer ifrån någon av hennes favoritdesigners; Marc Jacobs, Roland Mouret, Antonio Berardi eller Giambattista Valli. Det har visat sig att kreationerna kommer ifrån Ana Sekularac, en ny brittisk designer. Jag hade, ärligt talat, inte hört talas om henne förut. Nu vet jag lite mer; hon jobbar alltid med geometriska linjer, och alltid med mycket svart. Inför höstkollektionen inspirerades hon av den tidiga renässansen, särskilt Italiensk arkitektur med sina rena siluetter och verken från Fran Angelico, som porträtterar kvinnan som änglalik, men även stark och självständig. Jag gillar den beskrivningen av kvinnor.

 

Den här fantastiska kjolen, kommer ifrån Anas kollektion.

Ser det inte ut som en dröm, så säg...



Lyx-auktions-sajten Portero har auktion på 200 olika vintage chanelväskor nu... Japp, ni läste rätt; 200 stycken... Tyvärr ligger frakten på 500 kr, men man kanske kan göra en bra deal ändå... ? Om plånboken var bara lite (eller vem försöker jag lura, jag menar gigantiskt mycket) större, skulle jag plocka hem en röd, en svart, en lila...

Ska det vara blommigt så ska det...

Åh, detta var vackert. Visst, ni kanske har blommigt uppe i halsen vid det här laget, men jag gillar vad de har gjort i Australiensiska Vogue; överdoserat blommor. Ska det va' så ska det va'...

 

Topshop NY fall preview


Den 10 oktober slår Topshop NY upp dörrarna. Här nedanför är en liten preview på deras höst. En blandning av Miu Miu spring och fall 2008, lite Viktor & Rolf och en gnutta paljetter. Kolla Miu Mius våtdräktsmode längst upp till vänster. Jag föll mest för den fantastiskt söta paljettklänningen (när ska man ha den?) och kavajen med röda slag.



Era favoriter?

Sno stilen

            
Jag har ju redan berättat hur mycket jag gillar den här outfiten, och nu såg jag precis att Asos har fått in en liknande kort jacka. Visst den har en hel del kvar att önska i förhållande till orginalet, men med lite rätt styling kan man nog få fram samma känsla. Självklart gillar plånboken Asos-varianten bättre.

Yellow/Nude


Knallgult och ljust skinn. Att jag inte har sett den kombon förut... Så otroligt snyggt!

Detta ser man inte ofta...



Detta ser man inte varje dag; en Kate som ler mot fotograferna! Här är hon i Tyskland och promotar sin nya parfym Velvet Hour. Klädd i riktigt snygg Alexander McQueen klänning (spring 2008), låga svarta skor och svart väska. Jag tycker dock att klänningen gjorde sig bättre med röda accessoarer till.

Jag är väldigt nyfiken på doften, jag gillade ju (otippat) den förra parfymen.

Elle UK July

Tillbaka i Sverige igen. Jag jobbade i helgen så någon shopping blev det inte :( förutom en Toblerone och en Elle UK på Gatwick's flygplats. Tillsammans med Elle fick man en fin tygväska/påse designad av French Connection, me like. Jag valde den naturvita med rosa tryck. Jag har inte hunnit läsa tidningen än (sov hela flygresan hem), men den bjuder bland annat på Sienna Millers privatliv (tydligen oredigerade bilder på henne, även framsidan), sexigt mode och hudspecial.


Nu åker jag till England



Nu drar jag till England och kommer tillbaka måndag natt. Ses på tisdag igen! Ha en fantastisk helg!

Har flickan inga skor?



                                                                                                                                        Bild: red-carpet

Stackars, stackars Mischa... Måste gå i sina Mad Mary Janes från Christian Louboutin varje dag... Om vi alla skramlar kanske vi kan få ihop till ett par nya skor till henne?

                               

Transparent - lager på lager


Det är något med den här klänningen... Något magiskt snyggt. Därför får den tala mest för sig själv; bara svarta skor, svart väska och nagellack i en orange ton till. Inget mer. Jo förresten, ett par långa bruna ben också...

Klänning: Jil Sander
Skor: Asos
Väska: Marc by Marc Jacobs
Nagellack: Mini Shorts, Essie

Det var en Kaufman Franco

Kommer ni ihåg den gula klänningen jag hade en liten crush på? Den visade sig komma från Kaufman Francos vår/sommar-kollektion 2008. Jag säger det igen: Mmmmm...


Snyggare på Rebecca än på modellen, eller vad tycker ni?

Oscar bryter gamla vanor

Den alltid så klassiska Oscar de la Renta har, till sina konkurrenters stora förtret, helt plötsligt börjat tagit lite risker... Det sägs att han kommer att publicera sin höstkampanjen redan i julinumret av Vogue. Detta är alltså en månad tidigare än vanligt. Allt handlar om att få sälja mer tidigare, förklarar Alex Bolen, president och chief executive officer på Oscar de la Renta. Modekarusellen snurrar fortare och fortare och fortare och fortare...

                                  
                                   Behind-the-scenes

YSL priser skjuter i höjden





Enligt e-bay har priserna på YSL-prylar fullkomligt exploderat; de ökade 75 % dagen efter Yves somnade in. Detta inkluderar tydligen allt med en YSL logga på, exempelvis en vit pappers-shoppingbag som beskrivs som "used but in very good condition"... Jag säger då det...


.







Louis Vuitton Journeys ad


Härlig, härlig ad. Jag bara älskar stämningen. Annie Leibovitz har fotat dotter Sofia Coppola and pappa Francis Ford Coppola på landsbygden utanför Buenos Aires för att kunna bevisa kampanjens slagord:  "Inside every story, there is a beautiful journey."

Alla vill tjäna pengar på SATC

                               

Vem har inte sett den här bilden? Skorna hon har på sig är Dior. Alla förstod ju att det som syntes i filmen skulle sälja som smör i solsken, så alla märken ville såklart synas med produkter. Steve Maddden löste det hela på ett lite annorlunda sätt; han "hämtade inspiration" från Diorskorna här ovan och säljer sina lite billigare... Asos har, icke förvånande, gjort likadant och säljer sina SATC-skor för strax över 700 kr.


Sumobrottare

Kan vara kul att se en helt hypad modell i en fat suit... Agyness, alltså...


Outfit till kvällens match

Och när man talar om fotboll; kom ihåg att ta på er eran finaste blå/gula outfit, gå till något trevligt uteställe och heja på Sverige ikväll.


Fotboll: Italen håller stilen

Dolce & Gabbana har designat kläderna till det italienska fotbollslandslaget EM 2008, precis som de gjorde till VM för två år sedan. Italienarna gör allt med klass.... Fashiondarling likes... Tänk om våra svenska pojkar kunde få springa runt i t. ex. Acne-kläder på (och utanför) plan. Det hade inte varit illa...


Bottega Veneta utökar

Bottega Veneta som är kända för sitt "rut-kors-mönster" på väskor och annat, har nu kommit med porslin. Så om du känner dig hyper-chic och vill matcha porslin med din handväska (om du är lyckost nog att äga en sådan) är det bara att bege dig till närmaste Bottega Veneta-affär eller till bottegaveneta.com


InStyle China

InStyle valde en inhemsk celibritet när de lanserade det första numret i China; skådespelerskan Zhang Ziyi. Det hon har på sig på förstasidan är en klänning från Louis Vuitton vår/sommar 2008. Det ser lite galet ut med alla kinesiska tecken blandade med engelska ord...


Victoria utanför röda mattan

Posh kan hon, i alla fall utanför röda mattan (förutom på CFDA Awards, där hon var riktigt, riktigt snygg, kolla här). Den gråa kjolen med en extra liten veckad kjol utanpå är helt fantastisk (och om ni undrar så är det ännu en Birkin frun bär på - jag undrar hur många hon har???)! Outfiten till höger är Prada helt och hållet, förutom skorna som är Alexander McQueen och väskan som är Hermes Lydie. Vad skulle jag inte ge för Victoria Beckhams garderob?


Shorts och cardigan

Killar kan visst ha shorts på sommaren utan att det ser för oklätt ut. Shorts i kombination med Cardigan är riktigt snyggt. Akta bara så ni inte har strumpor i skorna, jag är helt allergisk mot det...


                                                                                                                                              

SJP gör turistreklam



SJP gör en turismreklam, som Carrie (eller, ja, officiellt är det väl inte Carrie, men titta på reklamen får ni se), för Sao Paolo. Konstigt att se Carrie promota Brasilien... 600 000 dollar fick hon tydligen för besväret.

SATC-bok (the movie)

Den har kallats modeporr, boken från "Sex and the city"-filmen. Innehållandes backstage-bilder från filmen, intervjuer och bilder på alla outfits från filmen. Jag vill ha!!! Den kan beställas här.


Ser ni vilka det är?



Gaultier, Donatella Versace och Giorgio Armani, såklart. Galet roligt att Armani har fått sin solbränna, spot on! Dockorna heter "Pull the strings", och var en del av Mango Fashion Awards.

En hyllning til YSL och snygg, snygg, snygga

En liten sammandattning av CFDA Awards. Jag har inte riktigt fått med det än, trots att jag skrivit om tillställningen en del... Diane von Furstenberg, Ashley Olsen och Naomi Campbell hyllade YSL med sina outfits.


Bland de snyggaste på festen var Victoria Beckham. Jag brukar gilla hennes outfits till vardags, men jag har vanligtvis lite svårare med hennes röda mattan-styling. Denna gång, med Marc Jacobs klänning och slickat hår, får hon full pott! Kolla också in Tory Burch, som tog hem accessoar-priset. Väldigt snyggt kombinerad outfit. Den enkla färgglada klänningen till det magnifika stora halsbandet. Kom ihåg att stora halsband är hett i höst.


Debatt om modellers hälsa

I februari 2007 var Natalia Vodianova med i en paneldiskussion om modellers hälsa. Där erkände hon att hon till och med tappat hår för att hon åt för lite. Senast ut i hetluften var amerikanska Ali Michael, som berättade om sina viktproblem och att hon inte haft mens på väldigt länge. Nu har turen kommit till Coco Rocha. Tillsammans med Diane von Furstenberg och Michael Kors ska hon sitte med i CFDAs paneldiskussion den 10:e juni, som har fått namnet  "The Beauty of Health: How the Fashion Industry Can Make a Difference."  Vi får se om de kommer fram till något revolutionerande... Vad tror ni?


YSL

       


En hyllning till Yves Saint Laurent gjord av Maarit på polyvore.com. Klänning, clutch, skor och halsband, allt från YSL såklart.

Maggie i Proenza

           

Jag trodde ju att Proenza Shouler's resortkollektion inte skulle gå att ha på sig... Maggie Gyllenhaal (på CFDA Awards) klarar det faktiskt bättre än vad jag trodde var möjligt, Hon lyckas se cool ut i alla fall trots hängande byxor. Förstå mig rätt; det var inte så snyggt att hon kvalade inte in till kvällens bäst klädda, men jag är ändå imponerad.

Vad säger ni; flipp eller flopp?

Vinnare CFDA Awards

Jag skrev nyligen om CFDA Awards, och tillsällningen hölls igår kväll. Vinnarna blev:

WOMENSWEAR DESIGNER OF THE YEAR
Francisco Costa for Calvin Klein Collection

MENSWEAR DESIGNER OF THE YEAR
Tom Ford

ACCESSORY DESIGNER OF THE YEAR
Tory Burch 

SWAROVSKI AWARD FOR WOMENSWEAR

Kate and Laura Mulleavy for Rodarte 

SWAROVSKI AWARD FOR MENSWEAR
Scott Sternberg for Band of Outsiders

SWAROVSKI AWARD FOR ACCESSORY DESIGN
Philip Crangi

Så har glad blev Fransisco Costa när han fick beskedet (det är Eva Mendez i en riktigt snygg vit CK klänning som han håller på att krama sönder).

                             

Vackra, vackra klänning

                                 

Rebecca Gayheart på 7th Annual Chrysalis Butterfly Ball i en överjordiskt snygg långklänning. Hon som brukar klä sig lite tråkigt. Fatta att springa runt i denna i sommar!

Sommarkläder

          
Visst är det lättare att klä sig på sommaren? Jag har så mycket mer inspireation. Dessutom är det så mycket enklare; bara att slänga på sig en snygg klänning, ett par skor och lite trevliga accessoarer så är det klart. Länge leve sommaren!

Har ni mer inspiration på sommaren?

Psst... Klänningen kommer från Forever 21.

H&M sommarrea



H&M har smygstartat sommarrean på nätet. Detta skulle jag inte ha något emot att plocka hem.
Gul blus: 129 kr, Blommig blus 49 kr, Jeans, 198 kr, Vit blus 98 kr.

Om man matchar restaurangen har det kanske gått för långt...



Fru Posh är som vanligt först med det senaste; Versace Fall 2008-pumps. Rosa pumps matchandes den rosa Birkin-väskan och också matchandes restauragen Pink Taco, i LA. Nu har det väl ändå gått för långt om man matchar restaurangen också? :)

Yves Saint Laurent gick bort igår...


Yves saint Laurent gick bort i går kväll efter en tids sjukdom. Han kommer för alltid leva kvar. "Fashions fade, Yves Saint Laurent is eternal"

RSS 2.0