OS


I kändisarnas garderob; Topshop



Fler exempel på att Topshop går hem även hos de som har lite mer pengar att röra sig med. Mischa, Kelly och Daisy har alla inhandlat en klänning från kedjan.

Samma klänning

Apropå tidningsomslag så har Elle UK och Vogue US använt sig av samma klänning på framsidan. Det är en klänning från Louis Vuitton Fall 2008, som av någon anledning ser snyggare ut på Charlize Theron (Elle UK) än på Kate Moss (Vogue US)... Jag undrar om Anna Wintour är glad över detta sammanträffande...

      

Augustiomslag

Kolla in augustis omslag som ligger som en slideshow i menyraden under senaste inlägg. Vilket omslag gillar ni bäst?

Update: Jag har fastnat för; Vogue Russia, Vogue France, i-D, Nylon och Vanity Fair italy.

Sno pojkvännens, vetja...

                           

Nu är jag tillbaka i stan för några dagar, innan det bär av ut till en totalt internetlös Skärgårdsö... Tills dess; lite inspiration på stora jeans. Fantastiskt slappt, skönt, coolt och snyggt. Jag är inte riktigt en jeanstjej, har mycket hellre klänning eller kjol, men lite större jeans gillar jag verkligen. Jag lånar pojkvännens, men har ni ingen sådan så är det bara att dyka in i storebrors eller bästa killkompisens garderob.

Semesterdags





Nu är det dags för mig att åka på lite semester. Jag var i och för sig på Gotland i helgen, men lite mer semester tycker jag nog att jag är värd... :)

Ni, mina kära läsare, ska dock inte bli alldeles lottlösa. Jag bjuder på den mest spektakulära tårtan som någonsin har skådats! Den heter "The World's Most Expensive Cake, the Marc Jacobs/Louis Vuitton Tribute Patchwork Cake", och ska tydligen vara alldeles ätbar... Jag är lite sugen på guldkedjan...

Ha det fantastiskt så ses vi igen om ca en vecka!


ps. Kom ihåg att kolla in modettes fredagspanel på fredag, där jag sitter med. ds.

Jessica Biel i Harper's Bazaar

Det har varit lite tyst kring Jessica Biel ett tag. Nu pryder hon dock framsidan på augustinumret av Harpers Bazaar och även ett dansant editorial inuti. Dessutom är varje desiner med och tar sig en liten svängom (föruom Vera, som bara sitter...)



Jag älskar fallet på den här klänningen!



Go Diane, go!



Ser lite stelt ut, Oscar...



Hon är rätt vig, miss Biel. Jag är ett stort fan av röda strumpbyxor, och kommer att använda det flitigt i höst och vinter.



Zac ser en aning koncerntrerad ut...
Bilderna är lånade från redcarpet-fashionawards.

Ashton som modell

              

Ni kanske inte visste att skådisen Ashton Kutcher jobbade som modell innan han gav sig in i filmbranscen? Här har ni i alla fall lite bilder och film från den tiden. En ung och mycket osäkrare Ashton än vad vi är vana vid...

            

Versace Couture



Ledsen för den dåliga bildkvaliteten, men ni kan se hela kollektionen på Versaces hemsida. Jag tyckte bara att det var roligt att få se Donatellas skisser tillsammans med de färdiga klänningarna.

Tycker ni klänningarna blev som skisserna ser ut?

Hösttrend - Höga stövlar



Då var det bara att plocka fram de lårhöga stövlarna som ligger och skräpar längst bak i garderoben. Ha på dig dem i höst och spatsera fram på gatan som Pretty Woman... En fundering bara; de oranga stövlarna från Etro når nästan hela vägen upp på en modell med 2 meter ben... Hur ska vi vanliga dödliga kunna ha dem då? Som chaps?

Om du inte har råd med en 2:55...


Känns en Chanelväska lite dyr? Då kanske t-shirten med Karl Lagerfelt som cartoon, kan vara något för dig. 19,99 dollars på Urban Outfitters.

Hypade Vogue Italia



Snyggt från den hypade Vogue Italia med bara färgade modeller. Chanel Iman i Grace Jones-stuk.

Inte många som skulle lyckas...


Longchamps 60-års firande

Inte många som klarar att bära upp en sådan outfit... Men Diane kan. Coolt, från hatten till den perfekta röda clutchen till knapparna på midjetröjan och den vita klockan. Allt är så genomtänkt men ser inte överarbetat ut. Inspiration i överflöd, även om jag nog skulle vara mycket tveksm till att ta på mig ett midjekort linne...

:)


fashionista

Louis Vuitton firar Japan



Här ser ni två av de sex väskor som Rei Kawakubo har designat för LV. Rei som vanligtvis är hjärnan bakom Comme des garcons får nu också agera värd åt LV, när de två märkena tillsammans öppnar butik i Comme des garcons Tokyo-butik. Butiken, som inte är permanent, är till för att fira Louis Vuittons 30-års jubileum i Japan. Den är öppen i tre månader från och med den 4:e september (en tripp till Japan kanske?).

LV och Comme des garcons är kanske de två sista märkena man tror ska samarbeta, men med Marc Jacobs vid rodret kan tydligen allt hända. Jag är inge större fan av Louis Vuitton signature monogram pattern-väskor, så jag tycker bara att det är roligt när det händer lite på den fronten. Väskorna här ovan är liksom ful-snygga.

Ja tack, jag tar allt


Lång kavaj och lång väst över kort kjol/klänning - Ja tack!
Färgerna - Ja tack!
Underbara skor - Ja tack!

Ja tack, jag tar allt! Gå nu och kolla in resten av kollektionen på style.com.

Topshop gör det igen...



YSL-klänningen, som måste vara årets mest välanvända på röda mattan (se nedan), har fått en kopia. Det är såklart Topshop som står för kopierandet. Bra att de inte har gjort skärningen på livet likadant, jag är inte för att lågprisbutikerna kopierar rakt av. Plånboken säger nej till YSL, så jag kanske inhandlar Topshop-varianten. Det känns som en klänning man kan använda mycket.

                      

Kap på Karen Millen


Kommer ni ihåg den här vita kavajen som Ashley hade? Lång, vit, galet snygg! Nu finns det en liknande på Karen Millens rea. Den har kostat över 2000, men reas ut för ca 800 kr. Matcha den som fröken Olsen, eller till ett par slitna jeans. Go get!

Marni Resort


Oh yes. Fashiondarling likes! Spets, stora blommor, prickar...

Feel inspired


Sartorialist-bilder från två av världens modestäder. Till vänster Geraldine Saglio, som jobbar på franska Vogue. Alla på den tidningen har grymt skön stil; slapp men snygg.

Till höger vet jag inte vem det är, men det är så snyggt att kombinera starka färger. Jag älskar det och har kört på det hela sommaren! Riktigt orange mot kornblått... Mmmm... Skorna är inget fel på heller. Det enda jag skulle ha gjort mig av med om jag har burit detta, är ryggsäcken. Den passar inte in alls.

Fredagspanel Modette

                   

Jaha, och så gick det med anonymiteten...

Jag har ju varit anonym på bloggen, och egentligen inte för att jag inte vill berätta vem jag är, utan för att jag vill ha ett fokus på mode. Det finns så många bloggar som kallar sig modebloggar, men som i princip bara berättar om festerna de går på eller hur de har det på dagarna. Inget fel i det, men modenörd som jag är, vill jag ha totalfokus på mode. Nu ska jag i alla fall var med i Modettes fredagspanel imorgon och tycka till om både det ena och det andra inom modevärlden. Eftersom jag gillar Modette och det handlar om mode, valde jag att tacka ja.

Så gå nu in på modette.se imorgon och läs!

Anna har sina favoritklänningar



Det är skönt (och mänskligt) att se att till och med chefredaktören för amerikanska Vogue kan ha på sig samma klänning flera gånger. Här har Anna Wintour fastnat för en skapelse från Carolina Herrera. Anna har en tendens att bära samma klänning flera gånger. Innan Herrera-klänningen var det en klänning från Oscar de la Renta resort 2009 som fick följa med på en massa skoj.

Gucci resort



För er som missade livesändningen på hemsidan. Kolla in de kosta mönstrade klänningarna! To die for!

Bright Young Things



Vanity Fairs har namngett sitt augustinummer Bright Young Things. Däri ser vi bland annat ett editorial med Gossip Girl-skådisarna och intervjuer med dem. För att läsa intervjuerna klicka här.



Vackra klänningar, eller hur?

Vem bar den bäst?


Vem bar denna fulsnygga riktigt coola Missoni-väst bäst? Lilla Ashley Olsen eller Missonis egna vandrande reklampelare,  Marguerite Missoni. Båda valde att matcha den till lånklänning. Jag tycker att plagget gjorde sig bäst mot Ashleys helvita klänning istället för Marguerites mönstrade. Vad tycker ni?

Lika som bär


Hatten till vänster är fran Acnes vårkollektion 2009, och bara några dagar innan den visades sprang Carine Roitfeld, chefredaktör för franska Vogue, omkring på Haute Couture-visningarna i Paris i en liknade huvudbonad (till höger). Hatten som var Acnes designer Jonny Johanssons favorit i vårkollektionen 2009 är en stilblandning med cowboyinfluenser. Var Carines hatt kommer ifrån vet jag faktiskt inte. Om jag skulle välja, så skulle jag nog personligen hellre bära Carines hatt.

Första Vogue



En titt på första numret av Vogue "A Debutante" .   Den finns i Condé Nasts arkiv, och publicerades den 17 december 1892. Jag vet inte vad jag ska säga, annat än modehistoria... Fantastiskt...

Boka in i kalendern - Gucci resort


Bilder från Gucci fall 2008

Boka in den 8 juli i kalendern, då kan nämligen alla som vill se Gucci resort på deras websida. Visningen kommer att äga rum på Villa Aurelia i Rom klockan 20.00 lokal tid. Gucci använde sig redan 2006 av live webcasting, men då gällde det att ha ett speciellt lösenord som bara skickades ut till press och återförsäljare. Nu är visningen alltså öppen för alla.

Jean Paul Gaultier Haute Couture





Jean Paul Gaultiers Haute Couture-visning började i murriga färger, men blev tillslut en färgkavalkad i blått, neon, rosa. Neon känns lite otippat på en Haure Couture-visning, framför allt eftersom det har varit en trendfärg sedan förra sommaren. Det känns som om Haute Couture-visningarna bör visa något nytt. Många av plaggen hade "burtema", som ni kan se här ovan. Det var inte så mång kreationer jag föll för, men jag gillade tux suiten som Sasha Pivarova hade (den här nedanför) och den gröna "burklänningen" (ovan). Vad gillar ni en brudslöja som se ut som en bur? Fångar sin blivande make kanske... :)

                            

Kampanj efter kampanj efter kampanj...

Nu ploppar kampanjerna upp som maskrosor på nyklippta gräsmattan. Man hinner nästan inte med. Dock ska jag ju inte klaga för det är otroligt kul och spännande att se dem. Här kommer ett litet kollage med några av de senaste.

Personliga favoriten är Burberry, och sedan Kate för Just Cavalli (mest för att det ser ut som att hon föreställer sig själv, ni vet, snygga kläder och bland rocksnubbar...). Naomi Campbells pose förstår jag mig inte riktigt på, Kate för Longchamp ser drogad ut (kanske också föreställer henne själv...) och Versace ser lite stel ut (och varför envisas de med att visa skor som ser ut som Louboutins med röd sula? Eller är det Louboutins?). Dior har jag inte så mycket att säga om, den bara är.




Vit kavaj

              
Snyggt med en vit lång kavaj! Ha den med upprullade ärmar, precis som Ashley. Jag skulle vilja ha den uppknäppt och till ett par slitna jeans och ribbat linne. Så coolt! (Hennes kavaj är från YSL, så jag får nog försöka hitta en billigare variant... Beyond Retro, here I come!)

Chanel Haute Couture




Chanels Haute Couture-visning från igår. Enjoy!
Kjolarna ser lite svåra ut att gå i... Genomskinliga stilettklackar... Mitten ska föreställa en stor orgel.

American Apparel börjar med smycken



Kedjor, ser det mest ut som... Lite 80's gangsta...

Eva snyggast på Dior i Dior



Eva Mendes var klart snyggast av alla på front row. Hon var klädd i en kreation från Dior Fall 2008. Är inte färgkombinaionen på den här klänningen alldeles underbar? Love, love, love it!


Dior Haute Couture

John Galliano visade en fantastisk Haute Couture-visning igår för Dior. Den var inspirerad av den "första riktiga supermodellen"; Lisa Fonssagrives. Mycket av visningen byggdes kring modehusets ikoniska Bar jacket, dock i lite nya varianter. I Gallianos egna ord: "Deconstructed sounds disrespectful, let's just say I've decontextualized the jacket." Det var mycket svart, vitt och pasteller, samtidigt som lite leopardmönster hade smugit sig in på några ställen.

Jag älskade i princip allt! För att se fler bilder klicka här.


RSS 2.0