Vad jag är sugen på till nyårsaftonLite vad jag är sugen på till imorgon; fejk-lashes, glittrigt hårband och gråa naglar. Nu ska man bara ha en klänning också...

Fina bilder och en tomteLite fina bilder (Muse) och en tomte (fin den också). God jul på er alla!

100 Most Influential People in FashionZimbio har listat de hundra mest inflytelserika människorna i mode. Topp-10 se ut så här:

1. Levi Strauss
2. Hubert de Givenchy
3. Coco Chanel
4. Louis Vuitton
5. David Bowie
6. Claire McCardell
7. Eileen Ford
8. Elvis Presley
9. Yves St. Laurent
10.Max Factor

Mest oväntad måste väl David Bowie vara, eller?

Fejk-BalmainDen hyperpopulära höstkollektionen från Balmain, kopierad av Topshop och Asos.

Julkort från Chanel...Julkort från modehusen. Vilket är snyggast?

Ett helt vitt Acne/Lanvin-samarbeteKläderna har inte ens hunnit landa ordetligt på hyllorna förrän WWD skriver om ännu ett samarbete mellan Acne och Lanvin. Nu för sommaren 2009, och helt i vitt.

Ricky Martin + Valentino
Ja, ja, jag vet... Skvaller... Men det var lite roligt att Ricky Martin döpt en av sina tvillingar till Valentino. Tydligen så sover Valentino hela tiden; så mycket att han har fått smeknamnet Peace & Love...

Julgodis!

Jullov! Och titta vad jag fick av min älskling för att fira; jul-macarons! Så snuskigt goda, och med helt annorlunda smaker än vad jag är van vid. Mums!

Filmen om Coco ChanelFranska Elle är bra! De har publicerat lite fler bilder från filmen som vi alla går och väntar på; Coco avant Chanel (Coco före Chanel). Premiär i Frankrike i maj nästa år och i resten av världen senare samma år. Längtar!

Gerard Darel


Snygg, snygg, snygg kappa.

Gerard Darel; snygga väskor och snygga enkla kläder. Finns tyvärr inte i Sverige (men inte heller i USA, och precis därför är hela Hollywood helt galna i Gerard - det som inte går att få tag på är fint...). Närmaste butik hittar ni i Köpenhamn.

Och ja, det är Meryl Streeps dotter Mamie Gummer som frontar deras kampanj.

Välkommen tillbaka Sandra + Burberry
Välkommen tillbaka till världen måste jag nog säga till mig själv! Nu har jag nästan kommit upp ur mitt arbetskoma... Jag har haft en presentation (om Armani) och lämnat in ett arbete (Agent Provocateur), sovit totalt 10 timmar på de tre senaste nätterna... Nu är det franskaprov som gäller på fredag och sedan lugnar det ner sig.

Jag måste bara kommentera Burberry-kampanjen lite. I min mening är den väldigt riktad mot mass-market; mycket trench, jeans och rutigt. Jag skulle tro att ekonomin är boven här, men jag tror inte att det är någon bra strategi för Burberry. De försökte med mass-market inriktning på 90-talet med rutigt överallt och med katastrof som följd. Märket blev alldeles för överexploiterat och försäljningen sjönk genom golvet.

Jag tror mång modeföretag få passa sig under krisen så att de inte tappar sin exklusivitet. Ingen vill betala multum för lyx som inte känns som lyx.

Bland de vackraste klänningarna i Paris
Didier Ludot... jag vet inte var jag ska börja... Kanske med att berätta att Reese Witherspoon köpte sin klänning som hon vann en Oscar med i den här butiken. En Christian Dior från 1955. Egentligen är det faktiskt två vintagebutiker i Palas Royal; en som bara heter Didier Ludot och en som heter the little black dress. Här snackar vi inte vanlig vintage utan Dior av Christian Dior och inte Dior av Ferre eller Galliano. Little black dress är precis vad det låter som, en hel affär fylld med de mest magnifika "lilla svarta". Även om man kanske inte har råd att shoppa här så är det så värt att besöka. Bättre än många museum.

Finns en hel del annat kul i Palais Royal också; Rick Owens, Pierre Hardy, Marc Jacobs och Acne (go Sweden). Stella McCartney ska också öppna en butik i Palas Royal  snart. Skulle vara klart i november, men sist jag gick förbi så var den lååååångt ifrån färdig...

ps. Sitter 24 timmar om dygnet med uppsatser och inlämningar nu... Armani, Agent Provocateur och lyxbadmarknaden tar all min tid... Uppdaterar här så mycket jag bara hinner ds.

DVF-rea!


Diane von Furstenberg-fan? Joina då hennes sida på Facebook (bara sök på namnet uppe på search). Fick precis ett meddelande om att hon har lite utförsäljning nu. Till och med 10 plagg under 100 dollar. Kolla in här.

RSS 2.0