Dior vintage

Yoox.com har tidigare sålt lite vintagekläder och accessoirer, men nu blir det ordentligt åka av. Tydligen ska de börja sälja riktiga Dior vintagefynd i början av juni. Får jag fresta med en hautecouture coctailklänning från 1967och halsband av ametstkristaller från 1960-talet? Jag dreglar...
                 image147

Valborg

Det är dags att sjunga in våren. Solen strålar och himmelen är blå. Vad är mer somrigt (framförallt de här sommaren) än en riktigt blommig klänning. Själv ska jag på pic-nic i en park, och sedan titta på en brasa. Klädseln kan bli lite för kall för mig, trots att jag har satt dit en tröja under, men fint skulle det vara!

                             image146

                                    Klänning, Topshop
                                    Tröja, Topshop
                                    Väska, Marc by Marc Jacobs
                                    Skor, Acne
                                    Solisar, Miu Miu

Vackert...

                     image145
Som sagt, blommiga mönster tjatas det om varje dag, då kan ditsatta rosor på klänningen kännas lite fräscht.
Från Asos.

Underklädesmodet med lite klass

Det är ju ne dag som denna jag vill sitta på min balkong (eller terass, ännu hellre)... som jag inte har.. och blogga. Man får väl göra det näst bästa då; sitta och sukta efter vackra sommarklänningar.

Modet att visa underkläderna ha ju setts på flera av vårens visningar, men det är inte alltid så lättburet... Här visar Diane Kruger en väldig "light-version" av underklädesmodet (lite nattlinneskänsla), men som de allra flesta kan bära. Asos har en väldigt liknande klänning för ca 500 kr. Väldigt sött!


                image144

Volanger överallt

Jag älskar volangklänningar! Nu finns det: röda, billiga, långa, blåa, många volanger, dyra, korta m.m... Ni fattar vinken; de går att få tag på i princip överallt och i vilken prisklass man vill. Jag har själv köpt en beige i Thailand som jag älskar. Här kommer lite volanginspiration.

           image142


Psst... Provskor

En liten påminnelse om att Provskor har försäljning nu. Gå in på deras hemsida här om ni vill veta mer om vad provskor är. De har öppet t.o.m. den 10 maj. Så om ni har storlek 37-37,5, passa på att fynda.

                                image141

                                                 Den här sötnosen köpte jag för 180 kr.

Min, min, min!

Ibland blir man kär vid första ögonkastet. Så var det för mig och "The Handy Clutch" från Marc by Marc Jacobs. Vi sågs första gången på NK för ett par månader sedan, och sedan dess träffas vi då och då. Jag kan känna att kärleken är besvarad...

       image140

Den kostar ca 2800 på NK, men bara 1653 på Net à Porter, fast då tillkommer  ca 20 pund i frakt...

Underbart Urban Outfitters!

Jag var en sväng nere på stan idag (skulle köpa present till festen ikväll). Tittade snabbt in på Urban Outfitters och förälskade mig i alla fantastiska kjolar de har; masoor av färger och mönster. Underbara korta, vippiga, blommiga kjolar som kommer att vara fatastiska till en vit t-shirt i sommar. Om ni har vägarna förbi Stockholm och Biblioteksgatan, så måste ni ta er en titt (tyvärr skickar de inte till Sverige från Webshopen)!

                image139

Outfit ikväll

Jag ska på ett stort baluns ikväll, och det här (allt från Miu Miu) skulle jag verkligen vilja ha på mig. Just nu hittar jag ingenting i garderoben som jag vill ha på mig ikväll... Varför? Någon som vill köpa detta åt mig? :)

                           image138

Fest i garage

Hade som sagt en rejäl rensning i garderoben igår. Otroligt skönt! Sedan bar det av till Medis för After Work och ett glas vin i solen, middag och slutligen nyöppningen av Absolut Icebar, Stockholm. Vi var dock aldrig inne i isbaren, utan på festen nere i garaget under Nordic Light. Cool känsla, kändes lite som en klubb i London eller NY.

         image137

Städa-i-garderoben-dag

Idag har jag rensat ut alla vinterkläder ur garderoben. Otroligt skönt! Tips när ni rensar; plocka även bort vår-/sommarkläder som ni vet att ni inte kommer att använda den här sommaren. Om er garderob är lite mindre full, kommer ni hitta så mycket bättre, och motsägelsevis nog, hitta mer kläder att ha på er!                                             image136
Riktigt så här noga städade jag inte...

Yes, please...

                    

Kom igen nu Sverige!

          image135

Modemedvetet mamma och dotter

Så här vill jag se ut när jag är mamma. Snygg, stilig outfit, Claudia! Och dotterna är inte sämre (fast det är nog mamma som har stylat. Har ni köpt på er ett par lite vidare jeans än? Jag tycker personligen att det är lite skönt att plocka undan stuprören ett tag.

       image134
Psst 1. Har Claudia inget i väska eller? Kanske inte, den är kanske bara en del av outfiten... :)
Psst 2. Spana in Pippiväskan. Go Astrid!


YSL Fest

Metropolitan Opera hade i samarbete med Yves Saint Laurent hadn om festen för premiären av operan La Fille du Regiment av Donizettis. Här är mina tre favorit outfits.

            image132

1. Diane Kruger är oftast snygg. Snygg färg!
2. Klänningen Leighton Meester har på sig är sjukt snygg, fast färgen är sådär...
3. Emmy Rossums klänning är otroligt söt, men hon skulle ha piffat upp outfiten med skor i någon annan färg.

Ankelväska från Chanel

Det visades flertalet ankelväskor på Chanels vår/sommar-visning. Coolt eller inte? Kan ju vara rätt praktiskt att slipa bära. Vad säger ni? Flipp eller Flopp?

                                image131

Nedräkning

Dock nedräkningen innan den amerikanska premiären. Vi i Sverige får snällt vänta till den 21 juni...
                       

Äntligen, min kjol!

image130
Finally, har jag hittat en helt vanlig svart vippig kjol. Det har ju varit på min önskelista länge. Dessutom hittade jag den på H&M för 98 kr, och som om det inte var nog med det hade jag preentkort på H&M, så kjolen kostade gratis! Plånboken blev mycket glad, för den är ganska tom...










Oj, så fina men vilken ska jag välja?

Fina, fina, fina skor från Asos.com. Alldeles glödheta i vår och sommar, till väldigt plånboksvänligt pris. Först hade jag bestämt mig för de svarta, "för svart funkar alltid", men nu lutar jag nog mer åt de bruna... 468 kr styck plus frakt.... Ska jag köpa båda? :)

                          image128

Vackert Heidi!

Heidi Klum på Us Weeklys Hot Hollywood i en galet snygg klänning. Mmmmm, Fashiondarling likes! (Lite synd att fotografen kapade skorna på bilden, han/hon fattade inte riktigt att en outfit är inklusive skor...)

                          image127

Tänk om Sverige alltid var så här!

image126
Åh vad härligt! Slappardag med sol! Det är ett riktigt dagisbarnkollage, men det är precis så jag känner mig. Tänk vad lite sol kan göra.

Jag har suttit på Dramatentrappan och haft det bra. Roligt att titta på människor. Jag har sett en hel drös med tjejer i herrkavaj som jacka. Verkar slå hårt, i alla fall i Stockholm.

Fashiondarling goes Afrique

Nu ska vi inte hoppa så högt, jag ska inte åka till Afrika, men jag skall dock på en fest med Afrika-tema i helgen, och det är inte så illa det heller. Rätt snyggt med ett tema som går att plocka direkt från Catwalken, så det är väl bara för mig att shoppa hem en Oscar de la Renta eller Dian von Furstenberg ochparta loss (I wish...). Jag ska ned på stan snart och hitta något lite billigare alternativ.


               image125

Helt plötsligt ha-begär

                            image124
Jag bara måste ha ett par ljusblå chinos! Jag vet inte vad som har hänt, helt plötsligt fick jag ett ha-begar efter att ha på mig ett par upprullade blå chinos till ett par röda pumps. Jag som aldrig har byxor på mig... Mycket märkligt...

Skönt avslappnad stil

Jag gillar stilen. Riktigt skönt avslappnad. Strumporna är pricken över i:et, de gör en väldigt stor del av outfiten. Perfekt att ha på sig sådana dagar när man absolut inte vill ha något tajt på sig.

                                            image123

En glad och en mindre glad nyhet

image122

Jag var helt lycklig igår efter SATC! Jag har kopplat ihop den serien med en hel mängd positiva känslor. Fnittrade hela kvällen igår, och vaknade glad i morse också.

Sen var det ju den här mindre glada nyheten, att Miranda har haft bröstcancer, fast egentligen är väl det också en glad nyhet nu när jag tänker efter. hon har ju klarat sig. en bröstcancer-överlevare, precis som hennes mamma var. You go Miranda! Eller Cynthia som hon egentligen heter.














.

.

Vad 30-talets designer trodde vi skulle ha på oss idag

                

Åh, herregud vad roligt. En liten filmsnutt om vad 30-talets designers trodde att vi skull ha på oss på 2000-talet. Jag håller på att skratta ihjäl. Villken underbar berättarröst dessutom. Vissa saker var ju inte helt ute och cyklade, även fast en gammaldags telefonlur på magen är hysteriskt.

Kom ihåg! Kom ihåg! Kom ihåg!

            image121

Kom ihåg SATC sista säsongen på TV3, klockan 22.00 ikväll. man kan inte se det för mycket! :)

Posh på stan igen

image119

Victoria på stan igen. Stackar huden ser inte ut att må bra, men jag gillar solglasökonen. Jag har helt klart en förkärlek till stora Hollywoodbågar.

.

           image118
Dessa är emergencies! Jag behöver dessa plagg typ varje dag. Om ni har några bra tips, så hör gärna av er!

Lekfullt

           image117

-Riktigt snygg löskrage och manschetter från www.twelvebytwelve.com (om man inte vill köpa de "något dyrare" :) från Miu Miu förstås
-Kjol, Proenza Schouler
-Skor, Marc Jacobs
-Väska, Marc by Marc Jacobs

Har någon provat gå i de där skorna? Går det? De ser i alla fall lekfulla ut och bollarna på gör det ännu bättre

Vad hände?

Jag måste hålla med Hollywood-bloggaren Perez Hilton när det gäller Gwyneths Vogue omslag. Aningens för mycket photoshop där, va? Man ser ju knappt vem det är...

                 image116

Ralph Lauren gör OS-kläder

image114Det är Ralph Lauren som gör kläderna till de drygt 1500 amerikanare som ska vara med på OS. Atleterna får öppningscermoni- och avslutningscermonikläder plus custom-made garderober för den tiden när de inte tävlar. Det ni!

Vet någon vem söm gör de svenska kläderna? Vem skulle ni vilja gjorde de svenska kläderna?















-

Så vill jag ha håret imorgon!

Clémence Poésy har ju blivit ordentligt omskriven i bloggar och tidningar för sin stil. Personligen tycker jag att hon alltid klär sig snyggt, men att det inte är mer än så... (lite tråkigt ibland). Här hittade jag en bild som var tagen för lanseringen av Chloés nya parfym (som de tre donnorna Clémence Poésy, Anja Rubik, and Chloë Sevigny är ansikte för). Det var inte Clémences kläder som jag föll för, utan den bedårande frisyren. Så vill jag se ut i håret!

                   image110

Vi går röda ben till mötes

image109

Röda ben överallt på höst/vinter-visningarna. Här ovan är bara några exempel. Här i kalla Svedala kan vi tjuvstarta redan nu. Färg på benen, me like...

Hotta upp en svart outfit

Gör som en glad Eva Longoria och piffa upp en helt svart outfit med en färgglad väska. Solgult känns alldeles rätt så här i väntan på att den riktiga solen ska komma fram ordentligt.

                image107

Marimekko-kollektionen på H&M

Efter yogan imorse gick jag förbi H&M:s skylt på Hamngatan. Marimekkokläderna är riktigt fina. Jag vill ha linnet, den orange/rosa-klänningen, den vida kjolen, scarfen.... och kanske lite till. Det känns väldigt rätt sommaren 2008. Snyggt H&M!

                                                                                                                        image106

Bjud mig på gala och köp mig den här klänningen...

En axel bar-trenden håller i sig och gudinneliknande draperingar är inget jag tackar nej till.

                            image104

Jag ser stjärnor...

Att det pågår en stjärntrend är det väl ingen som har missat. Modehus som YSL, Pucci och Chanel och visade alla stjärnor på catwalken. På Asos hittade jag en kjol som faktiskt plockar tre av vårens heta trender; transparent, volang och såklart stjärnor. För så lite som 294,36 kr + frakt kan den bli din.

           image103

Sköna lördag

Ledig skön lördag. Perfekt middag med girlsen igår. Livet är bra! Snart ska jag yoga.

          image101

Victoria en dag på stan

Posh på stan med sin familj; mamma och pappa Adams. Spana in hennes väska. Harlequinrutor to die for.

     image98 image99

Marnis godbitar F/W 2008 enligt fashiondarling

Jaha, då går vi vidare i Vogues lista. Nu har vi kommit till Marnis tur. Jag tyckte spontant att Marnis visning inte var riktigt lika rolig som jag brukar tycka, men här kommer det jag fastnade mest för, framför allt lite coola, snyga kragar:

     image97

Varför är man alltid ute i sista sekunden?

Hade tänkt skriva ett inlägg igår inan jag skulle ut med tjejerna på middag. Jag tyckte att jag hade ganska gott om tid (solklar tidsopimist), men efter att klänningen och håret och sminket var på plats, var jag redan sen. Varför är jag alltid ute i sista sekunden?

Som pricken över i:et till outfiten igår hade jag den här supersöta fjärilen på mig som brosch. Egentligen är det en kylskåpsmagnet, men med en säkerhetsnål förvandlades den om till kvällens accessoar. Jag köpte dem på indiska, tre vita och tre svarta för ca 30 riksdaler.

                                                                image96

Skor, skor, skor... Man kan i alla fall inte ha för många...

Här är två ganska nyinköpta par som jag troligtvis kommer att bo i så fort vädret tillåter, vilket jag hoppas blir mycket snart! Älskar de knalligt gula tygjympisarna.

                                   image95
                                   Gladiatorsandaler, köpta i Thailand och gula tygjympisar, Björn Borg

Rippad sko?

Aporopå Narciso Rodriguez. Är inte hans skor för F/W 2008 väldigt lika Chloés S/S 2008? Vad säger ni?

image89 image90

Narciso Rodriguez godbitar F/W 2008 enligt Fashiondarling

Nummer två på Vogues lista över bästa höst/vintervisningar gick till Narciso odriguez. Jag måste erkänna att jag inte hade speciellt bra koll på det märket alls. Kollektionen är väldigt stilren, neo-minimalism skriver Vogue. Det var ett tag sedan man höde talas om minimalism... Här är i alla fall min favoriter från den visningen. Håll till godo!

image85  image86
image88  image87

Jag tyckte visningen var ok, men lite tråkig... Som sakt, väldigt stilren.

H&M's nya samarbete

H&M + Comme des Garçon = sant!

Nu är det alltså bestämt, det blir Japanskan Rei Kawakubo som designar nästa H&M gästkollektion. Lite roligt, väldigt spännande. Reis design är ju altid väldigt kreativ och aldrig mainstream, så det kan ju verka lite konstigt med ett samarbete med H&M. Samtidigt så har H&M kunder i många olika segment, många med ett stort modeintresse, och dessa personer ser nog fram emot en Comme des Garçon-kollektion.

Jag vet att jag är en av dem!

                                                     image84

F/W 2008 Comme des Garcons; jag tror inte riktigt att något sådant här går hem hos H&M:s kunder...

Proenza Schouler's F/W 2008 godbitar enligt Fashiondarling

Alltså den första höstkollektionen att bli utsedd av Vogue. Jag har plockat ut vad jag tyckte var godbitarna i kollektionen, med fokus på vad jag skulle ha på mig och passa i.

image80image81image82image83

Ser ut som mina senapsgula strumpbyxor funkar i höst också. Så otroligt snyggt tillsammans med lila, som på bilden. Visst är den vita skjortan med jätterosetten helt fantastisk?

Top ten collections F/W 2008 enligt Vogue

Detta är alltså Vogue's top ten (Vogue på style.com):

PROENZA SCHOULER
NARCISO RODRIGUEZ
RODARTE
PRADA
MARNI
BALENCIAGA
NINA RICCI
YSL
LANVIN
ALEXANDER MCQUEEN

Jag håller med om en del, men inte allt; t.ex Rodartes kollektion hade jag personligen väldigt svårt för. Den personliga favoriten är Prada. Det blir en spetsig höst och vinter... :)

                                                                             image79

RSS 2.0