Får inte in några bilder... :(

Bloggen verkar inte fungera just nu... Jag får upp en errorskylt, och trots att jag har gjort allt men ska göra (internet-alternativ-cookies och allt det där) så fungerar det inte... Jag har jättefina bilder på min mormors outfit som jag skulle visa. Det får väl helt enkelt vänta tills imorgon...

Natt natt!

Funny, funny shoes

Roligaste-sko-priset S/S-08 måste väl ändå gå till Prada (vad gäller skor som faktiskt kan användas; tveksam till att halvklacksskorna från Marc Jacobs faktiskt funkar att ha). Ett smakprov på Miuccias fantasi:

image76 image77 image78

Jag tycker faktiskt det är roligt att skomodet har börjat freaka ut lite; hur coolt som helst att ha en klassisk svart klänning och ett par flerfärgs snygga skor (jag skulle dock skippa att adda rutiga strumpor till).

Proenza Schouler

Insåg att jag inte hade kollat igenom Proenza Schoulers våsning för våren. Här kommer de outfits jag helst skulle bära ur kollektionen:

image72 image73 
image74 image75

Det mesta var ganska lättburet, inte en massa krångel. I princip inga byxor, vilket absolut funkar för mig (älskar kjolar och klänningar, som ni nog har märkt...). Jag gillar silurtten skarpt. Egentligen är jag lite trött på metallic-kläder, men klänningen som Liya Kebede (längst ner till höger) hade på sig var så cool att den fick vara med på min topplista ändå.

Maruschka de Margó

Ny butik i Sthlm. Hur har jag missat det här? Azzedine Alaia, Alexander McQueen, Sonia Rykiel, Jean Paul Gaultier, Sergio Rossi, John Galliano och Roberto Cavalli med flera... Nu är jag ju inte ens kvar i stan längre. Hjälp mig! Skriv vad ni tycker om den, please...

                                                      image71

Jul, jul, jul

Nu har jag begett mig från Huvudstaden hem till mina föräldrar för julfirande... Ska försöka hålla bloggen så uppdaterad jag bara kan, men räkna med att jag tar lite ledighet... (kanske inte kan hålla mig härifrån :)

                                                                  image70

Ängel i fönstret

Har varit på Bolagret och kollat lite; mycket fina grejer. Köpte en lite julklapp till mig själv (varför händer alltid det, så fort jag är ute och shoppas julklappar får jag minst en själv?). En lite silverängel med svarta vingar som passar perfekt i sovrummet. Den är egentligen ett ljus, men alldeles för söt för att sätta eld på (och hur skulle set se ut med en ängel utan huvud?). 19 pix och den var min.

                                                                        image69

Nya Indiska-toppen

                                image68
                                Topp, Indiska
                                Kjol, köpt i Spanien
                                Strumpbyxor, H&M

Hmm.... Lite bakvänd dagens outfit. Jag skulle springa till gymet i mina träningskläder och byta om där, så så här fick det bli. Fin ny glänsade vinröd topp från kundkvällen på Indiska.

Ny mobil

Jippie! Jag har skaffat ny mobil! Äntligen ska jag kunna ta lite bra bilder med fonen. LG Wievty blev det, generationen efter Prada. Den är ganska lik Pradan, men med uppdateringar och 5 megapixel-kamera. Väldigt glad fashiondarling, vill ha den nu bara, får den inte förrän på torsdag...

                                        image67

Mycket bra Second Hand + Nytt

Fortsätter lite på bra affärer temat... Jag var inne en sväng på Judits second hand. De hade en fantastisk skyltning med en riktigt vit jul. Jag hade väldigt gärna fotat den, men min telefon har en alldeles för dålig kamera (har dock löst problemet, kolla nästa inlägg:). Jag tycker de är duktiga, det finns alltid saker jag vill ha. Väldigt bra accessoaravdelning med bland annat fina smycken. De har också en del nytt, med oetablerade designers. För killar finns numera en helt egen butik,  också den på Hornsgatan.

Minusgrader

Ska ut en sväng på stan och köpa de sista julklapparna (ja, ja, ja, jag är nästan helt klar!) Minusgrader på termometern, då åker pälsmössan fram. Secondhand köp från förra året, och man kan inte frysa i den.

                                                    image66

Julklapp till någon som har allt

Tydligen är detta andra utgåvan, men jag hade inte sett eller hört något on den innan en kompis till mig fick en sådan på ett glöggparty häromdagen. Vad ger man till någon som har allt? En Eat Sweden, kanske. En liten bok med några av Stockholms (finns för Malmö och Göteborg också) bästa restauranger. Inte nog med det, alla restaurander bjuder på en varmrätt också. Väldigt bra ursäkt för att få ta på sig lite finare kläder och  gå ut och äta lite oftare. Perfekt present.

Snygg outfit

Fastnade lite för den här outfiten som the Sartorialist fotade i NY för inte så länge sedan. Skönt snygg. Blått, lila, grått och sedan de bruna skorna till. Me like!

                                                              image65

Julklappstips till mig från någon med massa pengar!

Jag fick brev från Dior med julklappstips. Däribland fanns Diors galet söta ring "Diorette Ring" i både gult guld och vitt guld. Den är ju ingen nyhet, men perfekt med tanke på att vårens mode att fyllt med blommor. Vill ha!


                                                                               image64

I love shoes...

                                                                     image63
                                                                     T-shirt, Stradivarius (Spanien)
                                                                     Hängselkjol, köpt i Spanien
                                                                     Strumpbyxor, H&M

Nja, det var som jag trodde; benen ser ut som kamoflage i "fågelstrumpbyxorna"... Well, well... T-shirten bara älskar jag. Den var ett totalt impulsköp när jag stod i kassan. I love shoes, står det på den. Så passande! Dessutom är de svarta "myrorna" över hela tröjan, små skor. Fantastiskt!

Nathalie Schuterman

Jag var och julklappsshoppade en del igår (rätt mycket folk på stan, I know...). Kunde inte låte bli att gå in en sväng på Nathalie Schuterman. Det är min absolut favoritbutik i Stockholm just nu. Där kan man hitta alla favoriterna från visningarna. Visst kostar det en del, men bara känslan att få se plaggen på riktigt kan göra en glad för resten av dagen. Dessutom är personalen väldigt trevlig, så det är en fröjd på alla sätt att vara där. De brukar rea i januari, så om ni får pengar i julklapp, häng på låset första readagen.

                              image61   image62

Glad 3:e advent

Redan 3:e advent! Tänkte träna en sväng idag, men annars kommer jag nog bara gå runt och se ut så här
(dagens outfit känns alltså inte så nödvändig, adventljusstaken får fylla den funktionen istället :)

                                                                              image60
                                                                              Ljusstake, Indiska (förra året)

Smurfben

                                                                   image59
                                                                   Klänning, Indiska
                                                                   Kofta, H&M
                                                                   Strumpbyxor, Indiska
                                                                   Naglar orangeröda (vad annars?)

Min fina nya blommiga klänning! Me like! Fick höra att mina ben såg ut som smuftben i de blåa strumpbyxorna... fniss...

Nytt halsband och skärp

                                                                        image55
                                                                        Örhängen, köpta i Bankok
                                                                        Halsband, Indiska
                                                                        Jeansklänning, Diesel
                                                                        Kofta, Rut m.fl.
                                                                        Strumpbyxor, H&M

Har är två av fynden jag gjorde på Indiska häromdagen; det fantastiskt coola halsbandet (som jag har kollat på länge) och ett skärp som man kan knyta flera gånger runt midjan.

Balenciaga på röda mattan

Bara någon vecka efter Balenciagas vårvisning, sågs Jennifer Connolly i en av Nicolas Ghesquieres skapelser på en premiär. Väldigt vågat! Jag som brukar tycka att hon klär sig väldigt klassiskt... Inte den dagen...  Jag tycker inte att det är inte den snyggaste kreation jag sett (ser inte så bekväm ut heller) men det är coolt av henne. Vad säger ni? Flipp eller flopp?

                                                                    image54




Mingel på Indiska

Igår var jag på shopping och mingel på Indiska. Glamour hade kundkväll, 20% på allt, mycket trevligt. Tanken var att köpa en hel del julklappar, och så blev det också... fast till mig... :) Oops... (köpte faktiskt en "riktig" julklapp också). Det blev en blommig klänning, en vinröd satin-aktig topp, ett långst smalt skärp och ett halsband. Mycket nöjd! Ni kommer garanterat få se plaggen på inom en snar framtid.

                                                         image53

Valentinos nya; Alessandra Facchinetti

Debut för Alessandra Facchinetti för Valentino. Den tidigare Gucci women's wear designer mixade volym och struktur i  Valentinos Pre-Fall kollektion. Jag gillade den isblå skjortklänningen och, inte så oväntat, de silvriga skorna. Vad tycks?

                          image50image51image52

D&G kopia

Förresten för er som kände igen kavajen jag har på mig idag, så är det en D&G kopia. Jag tyckte den var fantastisk när den kom, så när jag var i Vietnam bad jag dem sy upp en likadan (för en bråkdel av priset, jag betalade 25 dollar).

                                                   image49

Klänning och träningsbyxor (!?)

                                  image47        image48
                                  Klänning, Diesel                        Strumpbyxor, H&M
                                  Kavaj, uppsydd i Vietnam
                                  Ring, vet inte (present)

Jag klantade riktigt idag. Var och tränade, åkte dit i träningskläder och glömde strumpbyxor... Så om ni såg någon springa runt på stan med klänning och blåa träningsbyxor, så var det jag... Inte fick jag springa och köpa strumpbyxor på en gång heller för pojkvännen skulle absolut äta lunck först (så att han inte dog av hunger). Efter mycket om och men hittade jag i alla fall till H&M och införskaffade srtumpisarna på bilden ovan; riktigt snyggt mönster. Det var ett 2-pack, men det andra paret tror jag inte lika mycket på; fågelmönster som jag tror mest ser ut som gråa fläckar på benet. Man ska dock aldrig säga aldrig, kanske ser bättre ut på än vad jag tror.

Var har alla smycken tagit vägen?

Fattar inte vad som har hänt på sista tiden... Det verkar som om jag har sluat använda smycken. Jag har på mig min Tag Heuer klocka och ett par örhängen, men annars är det tomt, smyckesöken... Detta måste åtgärdas; skulle gärna göra det med denna sötnos runt halsen (Marc Jacobs):

                                                                            image46

Fröken byxlös

                                                                   image45
                                                                   Cerise polo, köpt i Spanien
                                                                   Tunn stickad polo, köpt i LA
                                                                   Kjol, Vero Moda
                                                                   Strumpbyxor, H&M
                                                                   Skidstrumpor, Nikken
                                                                   Skor, Din Sko

Funderar på att döpa om bloggen från Fashiondarling till fröken byxlös... :) Jag har aldrig byxor på mig! Jag gillar det helt enkelt inte lika mycket som kjol och klänning, is that a crime?

Nobelefterfesten

Jag var en sväng på Nobelefterfesten igår kväll (eller natt var det väl snarare). Årets arrangörer var Stockholms universitet och temat var 20-tal/moulin rouge. Blev lite besviken över anordnandet, inte alls som de tidigare festerna jag varit på. Kul att kolla in folks kläder dock, framför allt alla vackra (och några midre vackra) klänningar.

När man talar om Nobelklänningar går det ju inte att undvika att skriva lite om kungafamiljens klänningar. Vackert, Sverige! Drottningen var tjusig i sin röda japanska kreation, inget jag skulle välja, men den passar henne perfekt. Madeleine är den som har fått mest uppmärksamhet med sin bordeaux-röda sammetsklänning. Madde har, som vanligt hoppat på en Hollywood-trend; ena axeln bar. Jag tycker, dock, att Victoria var allra snyggast i sin klänning med färggradient, fantastiskt. Det är något med passformen som, enligt mig, får Victoria att vinna gårdagskvällens klänningsduell.

                      image44
                                                                                                                                           Bild: Aftonbladet
Silvia: ? ? ? ?
Madde: ? ? ? ? ?
Victoria: ? ? ? ? ?+

SATC, kunde inte låta bli...



Trailern till Sex and the city filmen som kommer i maj (känns som väldigt långt borta... Säger inte mycket mer än vad vi redan visste men kul att se ändå.

Vill ha

Skulle inte ha någor emot dessa roliga och fantastiskt coola skor. Kan tänka mig att ha dem i vår och sommar också, eftersom massor av visningar hade skor med snörning och peep toe. Rea på ASOS, 460 kronor

                                                                    image43

Sköna kläder

                                                                             image42
                                                                            Halsduk, Wedins
                                                                            Spetsblus, Zara
                                                                            Klänning, Ellos
                                                                            Ribbade strumpbyxor, köpta i Paris

Det känns som om skönt har vunnit över snyggt den sista tiden. Well, det är väl sådant som händer på vintern... De vita tåtarna som hänger är från blusen; jag tror det är tänkt att de ska knytas som rosett egentligen.

Pyjamasbyxor och munkjacka

                                                              image41
                                                              Munkjacka, Adidas
                                                              Pyjamasbyxor, Polo Ralph Lauren
                                                              Raggsockar, stickade av mormor

Jag erkänner; jag har inte varit utanför dörren idag. Har gått omkring hela dagen i pojkvännens pyjamasbyxor och munktröja. Sköna kläder... Var på glöggparty igår, otroligt trevligt. Alla glöggpartyn i år har varit så fantastiskt uppstyrda, med mängder av snittar, kakor och hemlagat julgodis. Smaskigt, smaskigt!

Sommarklänning på vintern

                                                                      image40
                                                                      Polo, Mango
                                                                      Klänning, Gina Tricot
                                                                      Strumpbyxor, H&M

Favorit-sommarklänningen mitt i vintern... Funkar alldeles utmärkt med en polo och täckande strumpbyxor.

Sugen på skor från Marc by Marc Jacobs?

Är du en sådan som alltid velat ha ett par Marc-skor? Ta dig då snabbt till www.fafang.se (som för övrigt har butik uppe i Pub nu) och klicka hem ett par. Du kan ju också hinta till alla du känner att det skulle vara en perfekt julklapp till dig. :) Till exempel dessa darlings för 1994 bucks.

                                                                image38

Festkläder

Asos har just nu 20 % på massa festkläder, vad sägs om den supersöta kjolen för bara 287,59, eller ringen för 100,66?

                                 image35           image36

Kirsten + Miu Miu = sant

Läste precis att Kirsten Dunst är Miu Mius nya ansikte. Lindsey höll inte så länge alltså? Eller ska de byta ofta? Tydligen hade de sagt att det var bra med Kirsten eftersom de ska öppna butiker i NY och LA och hon är väldigt populär i USA.

                                                                   image34

Bortglömd i garderoben

                                                             image33
                                                             Lila skjorta, la Redoute
                                                             Stickad klänning, Indiska
                                                             Strumpbyxor, Åhléns

Hade helt glömt bort den här klänningen. Visst är det roligt när man hittar ett plagg i garderoben som man inte alls kommer ihåg? Ganska söt.

Lite proper

Hade ett viktigt möte idag, så jag försökte se lite proper ut. Vet inte riktigt om jag lyckades med det, men här är dagens resultat:

                                                                  image32
                                                                   Polo, Mango
                                                                   Kjol, Ralph Lauren
                                                                   Strumpbyxor, H&M

Världens godaste varm choklad!

Var på Fazercafé i Finland. Jag hade hört att man "skulle" gå dit, och lite choklad har väl aldrig skadat någon? Beställde en varm choklad, satte mig ner, tog en klunk... och dog... Helt sagolik! Det var varm choklad med Marianne (ni vet de här godisarna med rött och vitt papper) Crisp coh vispad grädde! Bild på underverket här nedanför.

                                           image31

Shopping i Finland

Nyligen hemkommen från Finland. Fick syssla med min favoritsysselsättning, shopping, hela dagen igår (mycket glad flicka)!. Vad annorlunda det är att shoppa i en stad man inte känner till, fast fantastiskt roligt! Helsingfors har otroligt många shoppingcenter i city, vilket var skönt eftersom vädert inte var toppenbehagligt. Stockman blev nog favoriten, lite NK-aktig, fast större och (tror jag) med fler märken. Många affärer är desamma som här hemma, men det finns såklart en och annan liten boutique och några finska kedjor. HIttade den här godbiten på en finsk kedja som hette säppelää (eller något sådant). Resten jag shoppade var julklapper, och de kan jag ju inte lägga upp bilder på... :)

                                            image30

Matchar min lila grovstickade halsduk alldeles perfekt! Jag älskar de små väskorna, för man hittar alltid allting; amazing. Jag älskar också de stora väskorna, för där får man plats med allting. Hård avvägning... Nu känns det roligt med en liten väska, för det har varit jätteväskor så länge.

Helsinki

Nu bär det strax av till Helsingfors. Ska bli roligt att få julshoppa lite i en annan stad än Stockholm. Jag har för mig att jag faktiskt hittade ganska mycket fint sist jag var där, fast det var ett tag sedan... Jag lägger så klart upp bilder på mina fynd när jag kommer hem.

                                                                   image29

Julbord

                                                 image28
                                                                  Stickad klänning, Lindex
                                                                  Strumpbyxor, Indiska
                                                                  Over knee strumpor, H&M
                                                                  Mörkgrå stövlar, Din Sko

Kvällens ombyte. Ska på årets första julbord; alltid det godaste. Bekväm klänning så man kan äta massor utan att det tar någonstans... :)

Julmarknad

                                                               image26
                                                                         Kofta, mammas gamla
                                                                         Skärp, köpt i Spanien
                                                                         Byxor, sytt själv
                                                                         Orange-rött nagellack (vilket annars?)

Var på julmarknad idag, otroligt mysigt. Jag har inte haft byxor på mig på jag vet inte hur länge, men eftersom vi skulle vara ute så länge tänkte jag att det var lika bra.


 


Trötter

En aning (största underdriften detta decennium) trött idag efter en lite för hård kväll igår. Låg och sov mest hela dagen tills jag var tvungen att gå upp och köpa present till inflyttningsfesten jag skulle på. Nyss hemkommen (fantastiskt trevlig tillställning, by the way) och ska strax krypa till kojs. Ska på julmarknad och julbord imorgon; 1:a advent. What to wear? Jag fullkomligt älskar julen, så vi går precis in i en av mina absolut favoritperioder på året. Ska hänga upp pepperkakshjärtan i fönstret nu, mmm... Ljuvligt.

                                                                        image24

RSS 2.0